Новини

03 червня в актовому залі Консультативно-діагностичного центру Шевченківського району Києва (вул. Саксаганського, 100) відбувся круглий стіл з представниками медичної спільноти Шевченківського району, Управління охорони здоров’я, соціальними службами та активістами неурядових організацій.

03 червня в актовому залі Консультативно-діагностичного центру Шевченківського району Києва (вул. Саксаганського, 100) відбувся круглий стіл з представниками медичної спільноти Шевченківського району, Управління охорони здоров’я, соціальними службами та активістами неурядових організацій. Захід був присвячений налагодженню співробітництва з метою подолання стигми та дискримінації стосовно уразливих до ВІЛ спільнот СІН, секс-працівників та ЧСЧ в медичній сфері і тим самим покращенню доступу представників ключових груп до медичних сервісів.

13346151_1175737095792865_2025286129209313325_o

Не секрет, що медичні працівники первинної та вторинної ланки упереджено відносяться до представників уразливих до ВІЛ спільнот (СІН, ЧСЧ, секс-працівники тощо) та людей, які живуть з ВІЛ, і цьому є багато випадків, тому вони часто не хочуть звертатися в медичні заклади за допомогою, боячись проявів дискримінації зі сторони лікарів та іншого медичного персоналу. Тому дуже важливо, особливо в умовах реформи охорони здоров’я та децентралізації «достучатися» до кожного медичного працівника і донести йому всі особливості роботи з уразливими групами.

Захід був організований громадською організацією «Клуб Еней» спільно з ГО «Гей-альянс» в рамках програми «Європейський вибір – медичні сервіси без стигми та дискримінації» в Оболонському, Подільському та Шевченківському районах міста Києва, за фінансової підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

Проект спрямований на впровадження інформаційної кампанії з подолання стигми та дискримінації серед медичного персоналу стосовно уразливих груп, таких як СІН (споживачі ін’єкційних наркотиків), РКС (робітники комерційного сексу), ЧСЧ (чоловіки, які мають секс з чоловіками), ЛЖВ (люди, які живуть з ВІЛ), забезпечення доступу до отримання медичних та соціальних послуг на рівні району. В рамках проекту планується безкоштовне навчання на території району медичних працівників, проведення інформаційних заходів в приміщеннях закладів культури, формування бази підготовлених довірених лікарів, які працюють без стигми та дискримінації з уразливими групами.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар