Новини

16 березня в приміщенні Вінницького обласного наркологічного диспансеру відбувся круглий стіл.

16 березня в приміщенні Вінницького обласного наркологічного диспансеру відбувся круглий стіл, який був присвячений розробці обласної Стратегії перехідного періоду щодо програм зменшення шкоди, профілактики ВІЛ, програм ЗПТ для уразливих спільнот. В заході взяли участь представники державних структур, головні лікарі профільних медичних закладів, представники уразливих до ВІЛ спільнот та НУО.

 

Присутні наголосили, що необхідно розробити план перехідного періоду щодо переведення програм зменшення шкоди з фінансування за рахунок Глобального Фонду на фінансування з місцевих бюджетів. Цей план буде підкріплений наказами ДОЗ, регламентуючим механізмом передачі препаратів ЗПТ та роздаткових матеріалів від основного розпорядника коштів до виконавців та безпосередньо виконання програм зменшення шкоди та звітування.

Регіональний координатор «Гей-альянсу» у Вінницькій області Тетяна Нікелсен наголосила на важливості чіткого розподілу обов‘язків та підготовки усіх вищезазначених документів у найкоротші терміни.

Учасники круглого столу доручили Нікелсен у місячний строк підготувати драфт Стратегії та плану перехідного періоду щодо УГ, а також драфту Стратегії, яка описує механізми взаємодії між різними державними структурами та громадськими організаціями щодо наркотиків.

Для довідки:
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Одеська, Херсонська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ ” Альянс Громадського здоров’я”.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар