Новини

23-24 лютого експертом ГО «Гей-альянс» Анатолієм Ніштуком був проведений візит технічної допомоги в Херсон.

23-24 лютого експертом ГО «Гей-альянс» Анатолієм Ніштуком був проведений візит технічної допомоги в Херсон.

Під час надання допомоги ним, разом з регіональним координатором «Гей-альянсу» в Херсонській області Євгенією Лисак та лідерами уразливих до ВІЛ спільнот області, були намічені стратегічні адвокаційні цілі, які будуть вирішуватись нами за допомогою Херсонської Регіональної ради спільнот (РРС) протягом 2016 року.

1935287_1106953389337903_8896680295680268095_n

Серед таких основних цілей є:
1. Розробка стратегії та плану перехідного періоду від фінансування медико-соціальних програм з протидії ВІЛ/СНІДу за кошти ГФ до фінансування програм за кошти місцевого бюджету.
2. Адвокація включення заходів з профілактики ВІЛ для ключових груп з необхідним фінансуванням до обласної та/чи міської програми протидії ВІЛ/СНІДу.
3. Розробка та впровадження механізму соціального замовлення для уразливих груп.
4. Адвокація розробки та прийняття обласної програми для сприяння трудової зайнятості для колишніх ув’язнених.
5. Відкриття сайту ЗПТ на базі Голопристанської центральної районної лікарні.
6. Адвокація включення заходів зі зменшення рівня стигми та дискримінації до представників ЧСЧ, секс-працівників та СІН до обласної чи міської програми протидії ВІЛ/СНІДу.

Для довідки:
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Одеська, Херсонська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ ” Альянс Громадського здоров’я”.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар