Новини

Alliance.Global підтримав глобальну кампанію за зміни репресивної наркополітики «ПІДТРИМАТИ, НЕ КАРАТИ!»

Alliance.Global підтримав глобальну кампанію за зміни репресивної наркополітики «ПІДТРИМАТИ, НЕ КАРАТИ!» (Support. Don’t Punish.) та взяв участь у перформанс-акція «Полювання на відьом»

26 червня 2018 року рівно опівдні навпроти будівлі Кабінету Міністрів України відбулася перформанс-акція «Полювання на відьом», учасники якої – люди, які вживають наркотики, громадські діячі та правозахисники – влаштували імпровізовану виставу, аби у такий спосіб привернути увагу урядовців та суспільства до чинної державної репресивної наркополітики та проблем, з якими щодня стикаються тисячі наркозалежних людей в Україні.
На знак пам’яті про тих, хто загинув від репресій внаслідок репресивної наркополітики, активісти випустили у небо сотні чорних кульок з намальованими ґратами.

Основні гасла, які проголошувалися сьогодні під час акції під Кабміном:
• «Закликаємо Уряд відмовитися від «війни з наркотиками» = «полювання на відьом».
• «Люди, які живуть з наркозалежністю мають такі ж права, які і всі громадяни України і не повинні ставати жертвами необґрунтованих звинувачень, міфів і стереотипів».
• «Україна має відмовитися від неефективної та каральної наркополітики».
• «Негайно декриміналізувати зберігання наркотиків без мети збуту для особистого вживання»
• «Замінити кримінальне переслідування наркозалежних людей на адміністративні санкції».

Заходи у Києві відбулися у рамках глобальної кампанії за зміни репресивної наркополітики «ПІДТРИМАТИ, НЕ КАРАТИ!» (Support. Don’t Punish.), яка у цей день одночасно проходила у 205 містах у 93 країнах! В Україні, окрім Києва, акція пройшла в Одесі, Полтаві, Сумах та Івано-Франківську. Організаторами виступили: Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю “ВОЛНА” за підтримки Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health , Мережа ЛЖВ, Євразійської мережі людей, що вживають наркотики (ENPUD), БО «Меридіан», ГО “Клуб Эней», БФ «Шанс», ХОБФ «Парус», «Всеукраїнська Ліга «Легалайф», представники громадських, державних та міжнародних організацій.

За матеріалами https://www.facebook.com/AlliancePublicHealth.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар