Новини

Представники ГО “АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ” взяли участь у круглому столі присвяченому Міжнародному дню з протидії гомофобії і трансфобії в Печерській РДА

17 травня 2019 року, в Печерській районній в місті Києві державній адміністрації у рамках партнерства Печерського району м. Києва та району Шарлоттенбург-Вільмерсдорфу міста Берлін відбувся круглий стіл присвячений Міжнародному дню з протидії гомофобії і трансфобії.

У заході взяли участь: віце-бургомістр округу Шарлоттенбурга Оливер Шруоффенегер, громадські організації м. Берліну «Квартира», «Союз против гомофобии», громадська організація «Альянс. Глобал», міський Центр Громадського Здоров’я, ВГО «Гей-Форум України», асоціація ЛГБТ «ЛІГА», ВГО «Гей-альянс Україна» та структурні підрозділи райдержадміністрації.

Під час круглого столу сторони обговорили напрямки співпраці у сфері охорони здоров’я, запобігання насильства, а також діяльності та заходи ЛГБТ-спільноти в Україні в напрямку забезпечення її прав та доступу до послуг.
Наприкінці заходу учасники випустили повітряні кульки з нагоди міжнародного Дня з протидії гомофобії і трансфобії.

Прес-реліз
У п’ятницю 17 травня 2019 року, в міжнародний день боротьби з гомо- бі- і транс * фобією, у місті Києві відбулася зустріч представників Київського району Печерськ і Берлінського району Шарлоттенбург з представниками ЛГБТ * спільнот Німеччини і України. Зустріч пройшла в будівлі Печерської міської адміністрації.

Зустріч стала можливою в рамках партнерства двох районів, і була організована за участю організації Quarteera e.V. з Німеччини. На зустрічі обговорювалася ситуація ЛГБТ * спільнот в обох містах і можливість включення ЛГБТ * тематики в договір про міське партнерство. Печерську районну адміністрацію представляла Ольга Мозгова, керівник управління праці та соціального захисту, а район Шарлоттенбург – віце-бургомістр Олівер Шруофеннегер (Oliver Schruoffeneger). Від організації Quarteera e.V. у зустрічі брав участь Костянтин Шерстюк. Також, на зустрічі були представники німецької організацій “Альянс проти гомофобії” (Aktionbündniss gegen Homophobie) і організацій з України – “Альянс Глобал”, “Ліга”, “Гей-форум України”, “Гей-альянс Україна”, Trans * Generation, Київське відділення Центру Громадського Здоров’я.

Програма включала в себе доповідь про ситуацію навколо ЛГБТ * спільноти в Шарлоттенбурге і в Берліні, і доповідь про те, як йдуть справи з ЛГБТ * активізмом в Києві і в Україні. З боку ЛГБТ * активістів були висловлені побажання посилити захист ЛГБТ * підлітків і транс-людей в першу чергу на районному рівні, підтримати проекти з обміну досвідом між двома країнами.

Віце-бургомістр Шарлоттенбурга підтримав ідею обмінних проектів в сфері освіти, спорту і культури, підкреслюючи при цьому важливість сприяння ЛГБТ * руху з боку влади. Більш того, пан Шруофеннегер висловив бажання приїхати разом з делегацією Шарлоттенбурга до Києва, коли в день боротьби з гомо-, бі- і трансфобією перед адміністрацією Печерська буде піднято символічний райдужний прапор, як це відбувається над ратушами в Берліні та в інших містах Німеччини. Представники адміністрації Печерська в свою чергу висловили свою готовність до діалогу і пообіцяли підтримувати спільну роботу адміністрації району з активістами і цивільними організаціями в питаннях ЛГБТ *. Прохання активістів були почуті, записані і відправлені в роботу. На зустрічі пролунало багато ідей, а також бажання всіх сторін продовжувати діалог в рамках співпраці та подальших зустрічей.

Важливо, що вперше акція проти гомо-, бі- і трансфобії в Україні пройшла за підтримки та участі районної адміністрації, і район Печерськ виступає в даному випадку першопрохідцем. Вперше українська ЛГБТ * співтовариство отримало можливість розмовляти безпосередньо з районною владою, які можуть вплинути на ситуацію і надати пряму підтримку на місці, за одним столом, що може стати важливим заставних каменем, великою перемогою і кроком вперед для всього українського суспільства.

Ми сподіваємося, що це тільки перший крок, і що в найближчому майбутньому не тільки районний адміністрації, а й міські, а також уряд країни будуть відкрито підтримувати ЛГБТ * співтовариство і ратувати за рівноправність і громадянські свободи всіх громадян України.

Берлін, 18 травня 2019 року
Quarteera e.V.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар