PrEP Новини

PrEPare for innovation: PrEP вже в Україні!

unnamed

Клієнти Громадської організації «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» першими в Україні долучаються до інноваційного підходу з профілактики ВІЛ-інфекції. Вже в грудні 2017 року перші 100 бажаючих зможуть скористатися безкоштовними послугами з доконтактної профілактики ВІЛ (PrEP).

PrEP – це метод профілактики, який дозволяє ВІЛ-негативній людині знизити ризик інфікування ВІЧ завдяки регулярному прийому медичного препарату на основі тенофовіру, що запобігає розвиткові вірусу в організмі. Задля мінімізації ризиків препарат слід приймати щоденно.  Ефективність цього методу профілактики підтверджена низкою досліджень, і Всесвітня організація охорони здоров’я у вересні 2015 року рекомендувала PrEP в якості методу профілактики для ключових груп населення. На сьогодні цей революційний метод профілактики імплементований в США, Франції, Австралії, Бразилії, Швейцарії, Канаді, Німеччині, Італії, ПАР, Тайланді та ін. На теренах Східної Європи та Центральної Азії Україна другою після Грузії почала впроваджувати PrEP.

«АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» як найбільша в Україні ВІЛ-сервісна ЧСЧ-організація виборола право реалізувати пілотний проект впровадження PrEP серед чоловіків, які мають секс із чоловіками, та трансгендерних жінок. Ми раді, що наші клієнти першими отримають змогу скористатися всіма перевагами цього виду профілактики.

Участь у проекті передбачає забезпечення безкоштовним річним курсом PrEP, безкоштовні консультації лікарів та соціальних працівників, безкоштовні щоквартальні медичні обстеження (в тому числі перед початком проекту та після його завершення), безкоштовну вакцинацію від вірусного гепатиту В. Крім того, учасники проекту в якості бонусу отримають органайзер для більш зручного зберігання та прийому таблеток, а також лубрикант у тубах.

Долучившись до впровадження PrEP, «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» стає організацією, яка надає повний перелік послуг з комплексної профілактики ВІЛ, а саме: до- та постконтактна профілактика, експрес-тестування, консультування та соціальний супровід до лікувальних закладів, «зелений коридор» для клієнтів організації, підтримка під час початку прийому АРТ та прихильності до неї, супровід та підтримка ВІЛ-позитивних ЧСЧ.

Реалізація даної ініціативи стала можлива за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я», Київського міського центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, menZDRAV Foundation.

Бажаючі взяти участь у пілотному проекті з PrEP можуть звертатися за телефоном 044-332-00-63 або написати запит на електронну адресу inf@ga.net.ua (в темі листа вказати «PrEP»).

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар