Новини

В Києві проходить Екстравагантна інсталяція на тему безпечного сексу, присвячена  Міжнародному дню презерватива

   NKL_1466

Фундація АнтиСНІД-США в Україні, AHF Ukraine презентувала екстравагантну інсталяцію на тему безпечного сексу, присвячену Міжнародному дню презерватива. Інсталяція разом з іншими активностями, як от: експрес-тестування на ВІЛ, майстер-класи з правильного надягання презервативів, лекції з безпечного сексу, роздача презервативів, розгорнулися в Креативному просторі AHF Ukraine в рамках Українського тижня моди (UFW). Фундація АнтиСНІД-США, AHF обрала гасло для активностей, яке лунає в ці дні в 39 країнах: «Завжди в моді».   

NKL_1782 

«Презервативи є ефективним засобом захисту від інфікування ВІЛ та інших хвороб, що передаються статевим шляхом. Ми впевнені, що презервативи – це незмінний атрибут кожної людини, адже зараз основним шляхом передачі ВІЛ є саме статевий шлях (62%). Ми хочемо зробити презерватив модним та доступним», — зауважив Сергій Федоров, голова Представництва Фундації АниСНІД-США в Україні, AHF Ukraine.

 NKL_1713

Міжнародний день презерватива – традиційна соціальна акція, що проходить в багатьох країнах світу й спрямована на подолання епідемії ВІЛ/СНІД та популяризації презерватива, як основного засобу для захисту від інфікування. Протягом 5 днів під час роботи Креативного простору організатори планують роздати більш ніж 20 000 презервативів. Попри низьку собівартість виробництва, ціна на презервативи в Україні достатньо висока. З метою попередження епідемії ВІЛ/СНІД, уряди деяких країн вже закуповують та розповсюджують презервативи серед певних груп людей, наприклад, жінок секс-бізнесу, наркозалежних чи ЛГБТ-спільнот. В Україні наразі безкоштовно отримати презервативи можна лише від міжнародних організацій. Сьогодні ціна на презервативи в Україні стартує від 10 гривень, середня ціна – 30 гривень, тому, на думку організаторів, вони стають недоступними для багатьох українців.

 NKL_1781

«Ми щороку робимо презервативи все більш доступними й поширюємо їх серед людей безкоштовно. За 4 роки ми поширили в Україні майже 2 млн. презервативів, — каже Зоя Шабарова, керівник Європейського бюро AHF. — Але сьогодні ми закликаємо уряд України в рамках програм подолання епідемії ВІЛ/СНІД почати закуповувати та розповсюджувати презервативи з метою профілактики інфікування ВІЛ. Безкоштовні презервативи мають бути широко доступні для тих, хто не може дозволити собі їх придбати, а також в усіх закладах охорони здоров’я, що надають послуги вразливим до ВІЛ групам».

 

 NKL_1583

Відомий дизайнер Олексій Залевський підтримав соціальну акцію. Саме за його ескізами була розгорнута унікальна екстравагантна інсталяція, що вабила всіх відвідувачів та гостей UFW.  На своєму показі 7 лютого Олексій Залевський також представить кілька унікальних моделей концептуального вбрання. Таким чином дизайнер приєднується до гасла Всесвітнього дня презерватива й проголошує через творчість, що «презервативи – завжди в моді».

 

«UFW — це подія, що є законодавцем модних трендів і напрямків розвитку моди в країні. Я хочу, аби презервативи стали модним трендом в Україні, і тому охоче приєднуюся до Міжнародного дня презерватива, а, отже, й до подолання епідемії ВІЛ/СНІДу», — наголосив Олексій Залевський.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар