Новини

Засідання Національної ради з протидії ВІЛ/СНІДу та ТБ

18 травня, в Кабінеті Міністрів України відбулася історична подія – на засіданні Національної ради з протидії ВІЛ/СНІДу та ТБ вперше були представлені новобрані члени Ради – представники ключових спільнот споживачів наркотиків (Anton Basenko/Oleg Dymaretsky), секс-працівників (Юлия Дорохова) та чоловіків, що мають секс з чоловіками (Andrii Chernyshev).
Представництво найбільш уразливих спільнот в контексті ВІЛ та ТБ стало можливим завдяки наполегливій адвокаційній роботі спільнот та їх союзників, яка тривала з 2015 року.

З основних питань, які були розглянуті, потрібно виділити такі:
1). Був затверджений проект Запиту Глобального до фонду (2018-20) на суму приблизно 119,482,531 доларів США, над яким активно працювали активісти всіх ключових спільнот. Заявка на каталітичне фінансування у розмірі приблизно 15 млн. доларів буде подана до наступного трансферного вікна восени.

2). Були обрані основні реципієнти гранту Глобального фонду на фінансування програми з протидії ТБ та ВІЛ-інфекції/СНІДу у 2018-20 роках: Мережа ЛЖВ, Альянс громадського здоров’я та Центр громадського здоров’я МОЗ України.

З метою підтвердження забезпечення виконання Національною радою кваліфікаційних вимог ГФ до координаційного механізму країни в частині забезпечення участі представників основних уразливих груп та людей, що живуть з захворюваннями, а також проведення прозорого та задокументованого процесу вибору основних реципієнтіву відповідності з керівними документами Нацради, було підписано Заяву про виконання кваліфікаційних вимог ГФ: Головою Національної ради паном Павлом Розенком, заступником Голови Дмитром Шерембеєм, та Андрієм Чернишевим, новим членом Нацради та представником однієї з ключових спільнот.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар