Новини

Відбулася робоча зустріч координаторів за напрямком ” Соціальна мобілізація уразливих спільнот “

Шановні друзі та колеги,

Повідомляємо, що в понеділок, 06 квітня, в Києві відбулася установча робоча зустріч координаторів за напрямком “Соціальна мобілізація уразливих спільнот”, за фінансової підтримки ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» та МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (за кошти Глобального фонду), який реалізує громадська організація “Гей-альянс”.

ga_logo_x360_shadowed_png24

Основним завданням зустрічі було скоординувати зусилля в напрямку збільшення доступу до медико-соціальних послуг представників груп
найвищого ризику до ВІЛ-інфекції/СНІДу, вірусних гепатитів та туберкульозу (споживачі ін’єкційних наркотиків, секс-працівники, чоловіки, що мають секс з чоловіками, колишні ув’язнені), в п’яти регіонах України шляхом посилення впливу та спроможності спільнот на формування місцевих політик щодо виділення бюджетних коштів через отримання потрібного фінансування з місцевих бюджетів на програми профілактики ВІЛ/ІПСШ, гепатитів, ТБ, догляду та підтримки серед уразливих груп населення, підвищення доступу та якості надання медико-соціальних послуг.

На разі це є дуже актуальним питанням, тому що з початку 2015 року Глобальний фонд по боротьбі з ВІЛ/СНІДом, ТБ та малярією вдвічі скоротив фінансування цих програм, а з середини 2017 року всі програми мають повністю перейти на державне фінансування.
На цей час одним з найактуальніших завдань є затвердження регіональних програм з ВІЛ/СНІДу із врахуванням/фінансуванням статей, що були подані лідерами та активістами уразливих груп.

Основні питання, що були розглянуті на заході:
1. Стан затвердження обласних програм з ВІЛ/СНІДу, врахування пропозицій від представників уразливих груп населення.
2. Моніторинг виконання бюджетних цільових програм: механізм та строки проведення в рамках нашої програми.
3. Питання співпраці з іншими проектами у сфері ВІЛ/СНІД.
4. Робота Регіональних Рад Спільнот (РРС) як одного з найважливіших компонентів ефективного залучення спільнот до процесів адвокації.
5. Адвокація впровадження соціального замовлення для УГ в регіонах. Можливі механізми реалізації та строки впровадження.
6. Участь активістів та лідерів, що представляють УГ, в місцевих Коордрадах, Громадських радах при ДОЗ, МРГ, бюджетних комісіях. Ефективність такої участі для спільнот.
7. Проведення круглих столів, переговорів з чиновниками, перемовин, акцій як дієвого механізму досягнення результатів. Проведення експертних візитів технічної допомоги в регіони.
8. Доступ до безкоштовної правової допомоги для представників УГ – планування роботи по цьому питанню.
9. Інформаційне забезпечення заходів, у т.ч. залучення та публікації в ЗМІ, з метою розповсюдження інформації та актуалізації проблем.
10. Проведення освітніх заходів для лідерів та активістів УГ під час впровадження напрямку: тренінгів, літнього табору для уразливих спільнот та майстер-класів.

Програма впроваджується з 01 січня 2015 року по червень 2017 року в п’ятьох регіонах України: Сумській, Кіровоградській, Черкаській,
Вінницькій, Львівській областях, з ротацією трьох регіонів в 2016 році.

Під час впровадження проекту ми будемо інформувати всі зацікавлені сторони про найбільш цікаві заходи та події, що будуть відбуватися.

З повагою,
Прес-служба ГО “Гей-альянс”, м. Київ
10.04.2015р.

 

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар