Новини

15 червня в приміщенні Сумського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» відбулось засідання Сумської регіональної ради спільнот (РРС)

15 червня в приміщенні Сумського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» відбулось засідання Сумської регіональної ради спільнот (РРС), в якому взяли участь активісти, що представляють уразливі групи СІН, колишніх ув’язнених, ЧСЧ, ЖКС та ЛЖВ.

1981876_980909905275586_8632798474949285025_n

Регіональний координатор ГО «Гей-альянс» в Сумській області Ольга Беленецька проінформувала присутніх про прийняття обласної програми з ВІЛ/СНІДу (програма затверджена сесією Сумської обласної ради 22 травня 2015 року) та врахування всіх пропозицій від уразливих спільнот, що були подані раніше. Всі учасники зустрічі згодились, що наступним завданням ради спільнот є моніторинг виділення запланованих коштів з обласного бюджету на заходи програми.

Також на засіданні було обговорено ключові аспекти у сфері надання послуг з ВІЛ/СНІД в Україні для розробки стратегії Глобального Фонду на 2017-2021 роки. Активісти зі спільноти СІН виступили з пропозицією проведення заходів стосовно актуалізації питання щодо доступу СІН до послуг реабілітації на території Сумщини.

В кінці засідання присутні одноголосно вирішили:
1. Спланувати та провести моніторинг виділення запланованих коштів з обласного бюджету на заходи Обласної цільової програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.
2. Провести круглий стіл з метою створення альтернативи у подоланні залежності та профілактики інфікування на ВІЛ серед СІН.

Для довідки:
Регіональна рада спільнот (РРС) – це консультативно-дорадчий орган, куди входять лідери та активісти найбільш уразливих до ВІЛ груп, яка має за мету значно посилити спроможність спільнот шляхом спільних адвокаційних дій, у тому числі до збільшення доступу до медико-соціальних послуг представників уразливих спільнот в регіоні.
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Львівська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська, Сумська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ “Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар