Новини

Волонтери – це наша суперсила

Ми регулярно отримуємо пропозиції допомоги у залученні нових клієнтів.
Значною мірою саме волонтери допомогли нам піднятися на новий рівень у роботі з квартирниками та закритими групами ЧСЧ», – каже соціальний працівник ГО
«АЛЬЯНС. ГЛОБАЛ» Максим.
«Ми вперто переконували клієнтів, бо вони аж ніяк не хотіли приходити, не дбали про своє здоровʼя» – розповів волонтер Володимир.
Лише за цей квартал в рамках проєкту вдалося виявити 5 ВІЛ-позитивних клієнтів (Дніпропетровська область), і залучення волонтерів є необхідною складовою такого успіху. Загалом протягом кварталу було 1639 людей, звернулися з бажанням пройти тестування, консультування та отримати професійну підтримку, було отримано 24 позитивних результатів тесту.
І найбільше клієнтів було приведено саме волонтерами, які часто проводять час на нудистському пляжі та там знайомляться.
«Деякі хлопці ніколи не проходили тестування, казали що це їм непотрібно і вони не хочуть світиться, я їх впевнив що це обовʼязково треба робити і все проходить конфіденційно, я сам з ними піду разом для їх впевненості»- поділився волонтер Олександр.
Також гарно працювало проведення заходів в офісі, майстер-класів по кібербезпеці та приготування ролів; клієнти із задоволенням відвідали заходи та привели своїх знайомих.
“На жаль, реклама чи типові заклики не працюють – рівень довіри в суспільстві дуже низький, тому люди найбільше довіряють своєму оточенню. Ми плануємо залучати ще більше волонтерів для виконання ключових завдань за індикаторами.
Зрозуміло, що цінну працю волонтерів слід адекватно оцінювати – ми будемо робити все можливе, щоб надихнути та заохотити їх у їхній важливій місії для боротьби з ВІЛ по всій Україні», – каже працівник Михайло.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ