Новини Організація

Рекордний рік допомоги: АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ підтримав майже 25 тисяч ЛГБТІК+ та їх рідних у 2023

Alliance.Global
Автор Alliance.Global

ЗВІТ-про-надання-невідкладної-допомоги-за-2023-рік_АГ-ukr

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ – на варті прав та добробуту ЛГБТІК+ спільнот в Україні під час війни

ГО “АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ” – національна громадська організація, яка з 2002 року невтомно працює над покращенням якості життя та здоров’я ЛГБТІК+ людей. Ми пишаємося тим, що організація створена та керується самими представниками і представницями ЛГБТІК+ спільнот, які як ніхто розуміють потреби та виклики своєї громади.

Війна кардинально змінила життя кожного українця, але особливо вразливими виявилися маргіналізовані групи, в тому числі ЛГБТІК+ люди. Багато хто втратив дім, роботу, рідних та був змушений переїхати в більш безпечні регіони країни. Різко почастішали випадки домашнього насильства та дискримінації. В цих надскладних умовах АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ оперативно та ефективно перебудувала свою діяльність, щоб забезпечити першочергові гуманітарні потреби постраждалим від війни ЛГБТІК+ людям.

Безпрецедентні масштаби допомоги

Станом на кінець 2023 року завдяки невтомній праці команди АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ та підтримці наших партнерів нам вдалося допомогти 24 275 ЛГБТІК+ людям та членам їхніх сімей. Загалом за рік було надано 27 595 різних соціальних, гуманітарних, правових, психологічних та інших послуг.

Для порівняння, 24 тисячі людей – це третина міста Бахмут. Або як чверть населення Ужгорода чи Мукачево. Тобто завдяки нашій роботі ми змогли підтримати та покращити життя цілого невеличкого міста ЛГБТІК+ українців та їх рідних!

Зокрема, понад 9,8 тисячі осіб отримали грошову допомогу, більш як 4,4 тисячі – продуктові ваучери або набори, 3,3 тисячі – засоби гігієни. В наших прихистках у 5 містах країни знайшли новий дім 169 людей. Майже 900 ЛГБТІК+ людей отримали таку необхідну зараз психологічну підтримку, ще 82 особи – життєво важливі медичні консультації.

Ми пишаємося, що змогли надати аж 4562 параюридичних та юридичних консультацій, адже захист прав ЛГБТІК+ людей є одним з ключових напрямків роботи АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ.

Окремо хочемо відзначити масштабну інформаційно-просвітницьку роботу: загалом було проведено 565 різних групових заходів в ком’юніті-центрах та прихистках по всій Україні.

Акцент на Схід

З огляду на найбільші безпекові ризики та масштаби руйнувань, ми доклали особливих зусиль, щоб підтримати ЛГБТІК+ людей саме в східних регіонах.

У Харкові, який пережив важкі бої, окупацію частини території області та надалі перебуває під постійними обстрілами, ми змогли допомогти продуктовими ваучерами або наборами майже тисячі осіб, а засобами гігієни – понад 750 людей. До того ж в місті з вересня 2023 року запрацював наш прихисток для ЛГБТІК+ людей.

У Дніпрі, який фактично став прифронтовим містом і своєрідним хабом, ГО “АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ” забезпечила продуктами понад тисячу ЛГБТІК+ людей, а предметами гігієни – ще 670 осіб. Важливо, що правову допомогу змогли отримати 666 осіб. Прихисток у Дніпрі прийняв 37 ЛГБТІК+ людей.

Невидима, але така необхідна робота

Хочемо відзначити напрямки діяльності АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ, які не так помітні, на перший погляд, але вкрай необхідні в умовах війни.

Це і психологічна підтримка та консультації, які отримали сотні людей. Адже піклування про ментальне здоров’я – один з викликів воєнного часу.

Це курси підвищення кваліфікації та перекваліфікації, які ми організовуємо для ЛГБТІК+ людей, які втратили роботу чи прагнуть отримати нові навички. Це – інвестиція в майбутнє нашої громади. Загалом, цією послугою скористалися вже 150 осіб.

Це й оплата життєво необхідних ліків та медичних консультацій для найбільш соціально незахищених представників і представниць ЛГБТІК+ спільнот.

Ми продовжуємо виборювати права ЛГБТІК+ людей, навіть в умовах воєнного стану. Зокрема, працюємо над запобіганням злочинів на ґрунті ненависті, гендерно зумовленого та домашнього насильства, правовим визнанням одностатевих пар в Україні.

Разом – до перемоги та рівності!

Попри всі виклики та обмеження воєнного часу, ГО “АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ” змогла суттєво наростити масштаби своєї роботи та охопити підтримкою тисячі ЛГБТІК+ українців по всій країні. Це стало можливим завдяки згуртованій роботі нашої команди, довірі громади та підтримці українських і міжнародних донорів.

Ми продовжуємо невтомно працювати, адже попереду ще багато викликів і завдань. Та ми віримо, що разом з вами подолаємо всі труднощі. Бо спільно ми йдемо до двох важливих перемог – України у війні з рф та українських ЛГБТІК+ спільнот у боротьбі за рівність та гідність.

ЛГБТІК+ люди можуть залишити заявку на різні види допомоги через наш мультилінк: https://mssg.me/allglobal

Долучайтеся до ГО “АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ”! Разом ми – невтомна сила!

Наші контакти та онлайн ресурси:

Регіональні сторінки:

В Instagram: Kharkiv, Poltava, Dnipro, Lviv, Chernivtsi, Kyiv, Cherkasy, Odesa
У Facebook: Kharkiv, Poltava, Dnipro, Lviv, Chernivtsi, Kyiv, Cherkasy, Odesa

Про автора

Alliance.Global

Alliance.Global