Новини

Круглий стіл для партнерів Mercy Corps

14-15 лютого в Києві відбувся Круглий стіл для партнерів Mercy Corps, де були підбиті підсумки реалізації програми FCDO LIVES 2.0, яка закінчується цього місяця.

В заході взяли участь представники неурядових організацій, які вже давно співпрацюють з гуманітарною організацією такі як Alliance.Global, ГО «Голос Ромні» та ГО «Перспектива», а також і багато нових організацій, які розпочали співпрацю зовсім нещодавно. Учасники та учасниці ділилися своїми думками про історію партнерства з Mercy Corps за останній рік.

Учасники обговорювали, які додаткові ресурси може надати Mercy Corps організаціям громадянського суспільства; присутні поділилися своїм баченням подальшого розвитку партнерства. Присутні методом мозкового штурму в групах спільно визначили існуючі потреби та потреби майбутньої програми партнерства Lives 3.0.

Відбулася дуже цікава дискусія про безпечне, гідне та доступне програмування, наскільки потрібним і важливим для НУО виявився компонент розвитку організаційного потенціалу (процес ASPIRE) і які уроки були винесені щодо цього. Під час дискусій Andrii Chernyshev, керівник проєкту з Mercy Corps та керівник департаменту зовнішніх зв’язків та адвокації в Alliance.Global, подякував всій команді Mercy Corps за ту професійну підтримку та розуміння і допомогу, яку вони постійно надавали і надають нам протягом всієї нашої співпраці.

Він зазначив, що за підтримки Mercy Corps, організації вдалось значно посилити свій організаційний потенціал, зокрема: – Розробити нові організаційні політики та впорядкувати організаційну структуру (органіграму); – Вдосконалити систему зворотного зв’язку в організації;

– Провести серію тренінгів з волонтерства, надання першої психосоціальної допомоги, провести Стратегічне планування АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ на найближчі 3 роки, тімбілдинг для персоналу тощо;

– Врахувати рекомендації Mercy Corps з посилення потенціалу при роботі з іншими гуманітарними та міжнародними донорами;

– Mercy Corps активно сприяла роботі нашої НУО і в сфері адвокації, зокрема щодо участі в рамках Платформи гуманітарних НУО та у співфінансуванні 16-ї Національної ЛГБТІ-конференції, яка пройшла в листопаді минулого року. В той же час Андрій зазначив і щодо наявних викликів, які стоять перед АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ, а саме:

– Недовготривалість гуманітарних проєктів, що не сприяє сталому наданню послуг та зміцненню організаційного та лідерського потенціалу НУО;

– В більшості випадків гуманітарні гравці не включають питання інклюзії щодо ЛГБТІК+ в свої програми;

– Виклики для персоналу, що пов’язані з нестачею професійних кадрів (багато виїхало за кордон);

– Орієнтованість програмних пріоритетів донорів на конкретні регіони, зазвичай це Схід та Південь України.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ