Новини

22 вересня 2016 року в актовому залі ВОНД «Соціотерапія» відбулося чергове засідання регіональної ради спільнот, уразливих до ВІЛ.

22 вересня 2016 року в актовому залі ВОНД «Соціотерапія» відбулося чергове засідання регіональної ради спільнот, уразливих до ВІЛ. Головним питанням заходу було фінансування програми ЗПТ в наступному 2017 році.

14516579_1263362423696998_8179317692436916668_n

Головний лікар наркологічного диспансеру Павло Слободянюк ознайомив учасників із відкритим листом ГО “Надія та Довіра”, ВБФ “Drop in center”, МБФ “Вертикаль” до Виконавчого директора Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Марка Дайбла та Віце-прем’єр міністра України, Голові Національної Ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Павла Розенка, Щодо невиконання державою рекомендації ГФ про включення до складу Національної Ради з протидії ТБ та ВІЛ/СНІД представників уразливих груп та зобов’язань з бюджетного фінансування програм замісної терапії.

Учасники одноголосно підтримали основні вимоги листа та просять ГФ та Державу в особі Віце-прем’єр міністра України забезпечити залучення представників уразливих до ВІЛ груп населення до складу Странового Координаційного Механізму та забезпечити фінансування програм ЗПТ за бюджетні кошти.

Зі слів Головного лікаря наркодиспансеру Павла Слободянюка, пацієнтів більше всього турбує, яким чином вони будуть забезпечені препаратами після того як Глобальний Фонд припинить фінансувати програми зменшення шкоди в Україні. Хоча в обласному бюджеті вже передбачені кошти на програми зменшення шкоди, усіх потреб вони не покриють. «Будемо сподіватися, що Уряд не залишить цю особливу категорію громадян напризволяще і якісь кошти буде виділяти на закупівлю замісних препаратів», – підсумовує він.

Для довідки:
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Одеська, Херсонська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ ” Альянс Громадського здоров’я”.
Регіональна рада спільнот (РРС) – це консультативно-дорадчий орган, куди входять лідери та активісти найбільш уразливих до ВІЛ груп, яка має за мету значно посилити спроможність спільнот шляхом спільних адвокаційних дій, у тому числі до збільшення доступу до медико-соціальних послуг представників уразливих спільнот в регіоні.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар