Новини

24-25 червня відбувся експертний візит спеціаліста з адвокації та розвитку спільнот Анатолія Ніштука до Сум.

Шановні друзі та колеги,
Повідомляємо вас, що 24-25 червня відбувся експертний візит спеціаліста з адвокації та розвитку спільнот Анатолія Ніштука до Сум.

11665577_985339548165955_5880762587214986585_n

В рамках цього візиту серед багатьох важливих питань, за якими надавалася допомога, хотілося б відзначити:

1. Разом з регіональним координатором ГО «Гей-альянс» в Сумській області Ольгою Беленецькою були визначені подальші адвокаційні кроки стосовно нещодавно затвердженої обласної програми з ВІЛ/СНІДу (у т.ч. з проведення моніторингу виділення коштів для потреб уразливих до ВІЛ груп).

2. Експертом були надані рекомендації щодо алгоритму проведення громадського моніторингу державних закупівель.

3. Проаналізований рівень змобілізованості уразливих до ВІЛ груп на цей час (СІН/ЗПТ, ЧСЧ, ПКС, колишні ув’язнені). Наприклад, серед активістів ЧСЧ спостерігається відсутність «відкритості» щодо здійснення адвокаційної діяльності та виступів щодо захисту своїх прав; представники ПКС наразі не входять до складу Сумської регіональної ради спільнот (РРС); немає налагодженої взаємодії між лідерами СІН/ЗПТ в регіоні. Визначені шляхи з підвищення рівня мотивованості лідерів уразливих спільнот.

4. Обговорені результати щойно проведеного круглого столу “Побудова громадянського суспільства шляхом налагодження співпраці між владою та громадськістю у наданні послуг з ресоціалізації молоді, що опинилася в конфлікті з законом, у тому числі осіб, що вживають ін’єкційні наркотики” та визначено механізми подальшої взаємодії між основними партнерами.

5. Заплановано проведення трьох круглих столів з представниками громадянського суспільства та влади. Зокрема, на початку вересня планується провести захід щодо створення альтернативи програмам ЗПТ в області для тих, хто хоче пройти програму реабілітації для наркозалежних осіб.

Для довідки:
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Львівська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська, Сумська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ “Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар