Новини

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ вийшов на Марш рівності в Харкові

Alliance.Global, Spectrum Kharkiv та команда PrEP.com.ua організували спільну колону та взяли участь в Марші за права людини в рамках KharkivPride, який пройшов в неділю в Харкові

Організації, які входять до Національний ЧСЧ-консорціум #MSM_PRO ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» та Spectrum Kharkiv взяли участь у другій в історії Харкова Прайд-ході, в рамках проведення заходів #KharkivPride.
За словами організаторів заходу, вимоги KharkivPride – це:
– Належне розслідування злочинів на ґрунті ненависті;
– Рівний доступ до державних інституцій;
– Інклюзивна освіта без булінгу.
За оцінками організаторів, у марші взяли участь до 3 тисяч осіб. Хода почалась о 12:00 і тривала аж до 14:00. І це був найдовший Прайд в історії України. Почався захід зі станції метро Держпром і закінчився станцією метро Ботанічний сад, маршрут якого становив 2,5 км.
Територія, де формувалася колона, була оточена правоохоронцями. Вони використовували ручний металошукач, щоб перевірити наявність заборонених предметів серед бажаючих приєднатися до маршу. По обидва боки від колони йшли правоохоронці і їхали поліцейські автобуси, не дозволяючи стороннім наблизитися до учасників ходи.
На початку маршу стався невеликий інцидент, коли агресивно налаштований чоловік почав вигукувати гомофобні гасла і спробував вирвати райдужний прапор. Але правоохоронці відтіснили його від колони.
Команда Мережі параюристів в день проведення заходу організувала кризову кімнат, безпосередньо моніторила та могла надати первинну юридичну допомогу у випадку порушення прав. На момент закінчення Маршу, порушень не було зафіксовано, і це дуже добре!
Окрема подяка Vasyl Malikov за організацію нашої колони та всім, хто вийшов і підтримав KharkivPride!

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ