Новини

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ вийшов на Марш рівності в Києві

ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» та біля 30 інших організацій та груп пройшли організованими колонами на Марші рівності КиївПрайд 19 вересня в Києві
Минулої неділі, 19 вересня, відбувся Марш рівності, організований KyivPride. За даними організаторів, до участі у ході долучилися більш ніж 7000 осіб з різних куточків України, і зокрема близько 30 громадських організацій. Хода пройшла по маршруту від Національної опери до площі Льва Толстого.

ГО “ALLIANCE.GLOBAL” та команда PrEP.com.ua організували колону АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ чисельністю в 35 осіб, куди увійшли як активісти і представники ЛГБТІ+ спільноти, так і гетеросексуальні люди, батьки зі своїми дітьми та представники інших дружніх спільнот, які були повністю солідарні з вимогами Прайду. Також цьогоріч команда PrEP.com.ua підтримали організацію участі «Платформи королев» – окремої платформи з яскравими та неповторними травесті-артистами, які також взяли активну участь в Марші.
Гасла цього року: «Наша традиція – це свобода», «Треба вакцинація від дискримінації», «Права людини понад усе», «Бунтуй, кохай, права не віддавай». Основним політичним напрямком маніфестації виступила вимога якнайскорішого введення в дію законодавства щодо злочинів на ґрунті нетерпимості ЛГБТ+ та інших груп, які потерпають від насильства.

Загалом, не враховуючи час на збори, захід завершився приблизно за 40 хвилин. Усі учасники та учасниці безпечно залишили захід наприкінці ходи, спустившись до перекритої станції метро «Площа Льва Толстого».
За інформацією Мережі параюристів, які офіційно спостерігали за ходом Прайду та слідкували за діями опонентів, цього року не відбулося жодного правопорушення стосовно учасників Маршу, та інших заходів в рамках КиївПрайду. Завдяки злагодженій роботі організаторів та правоохоронців, усі учасники_ці змогли безпечно висловити свої вимоги до влади, у вигляді мирного протесту. Не обійшлося без незначних провокацій. Так, одну з колон намагалася зупинити скандальна активістка Ріта Сахалінська, яка лягла як раз на шляху нашої колони, аби зупинити ходу. Учасників та учасниць оперативно перегрупували.

У висновку ми маємо позитивну тенденцію, за якою щороку Марші стають безпечнішими, і до них долучається все більше осіб, відомих людей та політиків. Зокрема, успіх цієї акції відображає політичну волю влади України, яка йде назустріч ЛГБТ+ спільноті. “Альянс.Глобал” та команда Національний ЧСЧ-консорціум #MSM_PRO сподівається на продовження співпраці та якнайскорішому прийнятті необхідних спільноті законодавчих ініціатив.
Все буде Прайд!

У матеріалі використані фотографії учасників та учасниць, а також матеріали «The Village Ukraine». Права на фотографії належать їх власникам.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ