Новини

Звіт про виконання проєкту USAID “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” за другий квартал 2023

Протягом звітного періоду , 1833 особи отримали результат тестування на ВІЛ. Залучення клієнтів відбувалось шляхом обробких розикованих соціальних мереж клієнта, серед близького оточення соціальних працівників проєкту, у місцях перебування ЧСЧ (клуби, бари), онлайн-залучення. З них було виявлено 21 випадок позитивного результату тесту на ВІЛ, і майже по всіх випадках було надано необхідний супровід до ЗОЗ, та початок необхідного лікування. У поточному кварталі успішний результат роботи був у Київській обл (на дому) – 9+ результатів та Дніпропетровська обл (на дому) -6+ результатів.

В ході впровадження проєкту, соціальними працівниками було залучено осіб з ключової групи моделі через:
1) залучення через додатки(сайти) для знайомств ЧСЧ: соціальний працівник має сторінку в соціальній мережі Хорнет, в описі якої вказано, що в нього можна пройти анонімне тестування на ВІЛ, гепатит С, сифилис, отримати ДКП; користувачі, які бачать цей опис відповідають і дізнаються деталі(коли й де можна отримати такі послуги);
2) шляхом прямої комунікації з клієнтами проєкту: соціальний працівник відслідковує нові акаунти в соціальній мережі(Хорнет), та пропонує таким користувачам ПТВ та інші послуги передбачені проєктом, зокрема соціальний працівник раз на 2 тижні пропонує такі послуги випадковим аккаунтам;
3) шляхом створення дописів у стрічках новин: соціальні працівники раз на 2-3 тижні створюють інформаційні дописи на актуальні й важливі теми про здоровʼя ЧСЧ(прийом ДКП, прихильність, частота тестування, захист при оральному сексі тощо), таким чином створюють майданчик для обговорення щодо питань здоровʼя, а також можливості отримання ПТВ саме у цього консультанта.

Протягом звітного періоду було запропоновано опитування стосовно ризикованих соціальних мереж 230 особам (Дніпро і область – 140, Київ і область – 79, Львів-11), з них після контакту обіцяли прийти задля ПТВ – 134 особи (Дніпро і область – 81, Київ і область-50, Львів-3), за результатами даної інтервенції прийшли 121 особи (Дніпро і область – 69, Київ і область-50, Львів-2)
Протягом звітного періоду було поширено 310 оральних тестів для самотестування на ВІЛ: 18-19 років- 27 осіб, 20-29 років – 126 осіб, 30-39 років – 106 осіб, 40-49 років – 42 особи, 50-59 років – 8 осіб.
Протягом звітного періоду проєктом надавались послуги з тестування на гепатит С та сифіліс, було протестовано 643 особи на гепатит С та 558 осіб на сифілис, загалом 643 особи отримали послугу з мультитестування.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ