Новини

Звіт з результатів реалізації проекту «HealthLink»

У звітному кварталі загалом розповсюджено  784 оральні тести, із них 105 – це оральні тести розповсюджені соціальними працівниками на базі офісу організації, 679 – набори сейф-бокс відправлено поштою або видано на руки  в офісі.

Через сайт oraltest.org.ua (safebox) надійшло 565 заявок.

Зі 105 оральних тестів, які розповсюджені соціальними працівниками на базі офісу організації, всі були видані   «Для себе». З них «негативний результат» – 103 та «позитивний» – 2.   Двоє із 105 протестованих клієнтів виявились з позитивним результатом. Клієнти   звернулися до ком’юніті, де пройшли тестування за допомогою соціального працівника. Результати тесту показали наявність ВІЛ-інфекції. При тестуванні в ком’юніті проводиться дотестова та післятестова консультація.  У  разі «Позитивного» результату клієнту роз’яснюють необхідність  звернення в ЗОЗ, також повідомляємо, що всю інформацію можна отримати на сайті  https://prozdorovia.in.ua/de-projty-test/.

Клієнтів  було також проінформовано, що вони можуть звернутись в проєкт «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» (PACT) для подальшого супроводу (постановки на ДО та отримання АРТ).

З 679 виданих сейф-боксів,  «Для себе»  було видано –  295  штук; «Для сексуального партнера» – 384 шт.

За звітній період (з 01.07.2023 по 30.09.2023 року) статистика по Зворотному зв’язку щодо результатів самотестування оральними тестами наступна:

–        Невідомий результат – 166, що складає майже 21,17 %

–        Негативний результат –616, що складає 78,57 %.

–        Позитивний результат – 2, що складає  0,26% .

            Серед засобів зворотного зв’язку – є  та залишається відправка фото результату тесту у приватні повідомлення в соціальних мережах, месенджерах. До реалізації напрямку залучено  надавача послуг, який підтримує контакт з клієнтами, опрацьовує замовлення, надає онлайн-консультації та збирає зворотній зв’язок.

Результат щодо вікової групи представників спільноти ЧСЧ: 509 тестів  брали/замовляли клієнти від 15 до 30 років; 275 тестів  розповсюджено серед клієнтів від 31 до 61 років.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ