Новини

Звіт про виконання проєкту USAID “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” за третій квартал 2023

Аналізуючи зміни у кількості осіб, залучених до тестування та виявлених серед них протягом 4-х кварталів проєктного року, можна визначити деякі цікаві тенденції та зробити висновки:
– Загальна кількість протестованих осіб: За вказаний період було протестовано 6230 осіб (станом на 20.09.2023), це свідчить про активну роботу проєкту щодо залучення цільової аудиторії до тестування на ВІЛ.
– Кількість реактивних тестів на ВІЛ: За весь проєктний рік зростання кількості реактивних тестів на ВІЛ становило 108. Ця статистика може вказувати на стабільний рівень ВІЛ-позитивних в цільовій аудиторії та ефективність заходів щодо попередження і поширення ВІЛ.
– Кількість підтверджених результатів тестування: Залишаючи тільки один непідтверджений результат з 108 реактивних тестів, проєкт показує високу точність та наявність якісних підходів до тестування.
– Кількість осіб, взятих під медичний нагляд: Зауважимо, що практично всі (106 з 108) осіб, які отримали позитивні реактивні результати, були взяті під медичний нагляд. Це свідчить про швидкість та ефективність супроводу соціальних працівників до необхідної медичної допомоги.
– Початок лікування: Значуща кількість осіб (102 з 108) розпочала лікування.
Загалом, можна стверджувати, що проєкту вдалося залучити значну кількість осіб до тестування на ВІЛ та ефективно керувати позитивними результатами, пропонуючи якісний супровід задля отримання медичної допомогу. Такий успіх може бути пояснений якісним результатом роботи проєкту та ефективної комунікації з цільовою аудиторією щодо важливості тестування та доступу до лікування ВІЛ.

Також доволі успішним у даному кварталі є виявлення у великих містах(офісах організації) – 11+ позитивних
результатів: Дніпро – 8+ позитивних результатів, Київ – 2+ позитивні результати, Львів- 1+ позитивний результат.

Протягом звітного періоду було поширено 413 оральних тестів для самотестування на ВІЛ: 18-19 років- 10 осіб, 20-29 років – 170 осіб, 30-39 років – 154 осіб, 40-49 років – 70 особи, 50-59 років – 9 осіб.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ