Новини

Готові до блекауту

Як Благодійний фонд «Сприяння розвитку» допомагає Великодимерській ОТГ Київської області
Про «Сприяння розвитку» та ситуацію в ОТГ
Благодійний фонд «Сприяння розвитку» працює на території деокупованих населених пунктів Великодимерської ОТГ Броварського району Київської області (Шевченкове, Богданівка, Залісся) та села Скибин, де велися активні бойові дії під час атак на Київ.
Пільгові категорії населення потребували підтримки для підготовки до важкої зими та можливого блекауту.
Під соціальною опікою фонду знаходяться люди, які не в змозі подбати про себе достатньою мірою, це:
• Люди з частковою або повною втратою рухової активності (16 осіб)
• Люди з інвалідністю (25 осіб)
• Малозабезпечені родини (4 родини, 16 осіб)
• Люди, яким була завдана шкода збройним конфліктом, тимчасовою окупацією (35 сімей, 105 осіб) із пошкодженим та зруйнованим житлом, котрі проживають в частково пристосованих приміщеннях.
• Багатодітні родини (12 родин, 61 особа)
• 2 дітей, які стали сиротами в наслідок війни та окупації
• 23 родини (56 осіб) ВПО, що проживають в частково пристосованому житлі.
Загалом під опікою Фонду знаходиться 117 родин (281 людина).
Потреби мешканців та мешканок громади

Волонтерами фонду було проведено моніторинг, завдяки якому було виявлено гостру потребу серед частини підопічних (домогосподарств, які перебувають під опікою фонду) у павербанках, ліхтарях, портативних газових плитах та балонах до них. Ці потреби були повʼязані із частими тривалими відключеннями електроенергії у населених пунктах Великодимерської ОТГ Броварського району Київської області (Шевченкове, Богданівка, Залісся) та села Скибин. Звідси проблема з доступом до світла та приготування їжі, оскільки у частини підопічних встановлено електроплити.
Люди пільгових категорій не в змозі самостійно купити собі засоби виживання без світла та газу через їх дефіцит та високу вартість. Саме тому, ми прагнули допомогти розв’язувати проблему безперебійного доступу до світла та можливості приготування їжі пільговими категоріями населення.
Початок роботи

Благодійний фонд «Сприяння розвитку» взяв участь у конкурсі на отримання малих грантів від Громадської організації «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ», що проводився в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення».
Після ретельного відбору, Благодійний фонд «Сприяння розвитку» став одним із переможців, завдяки чому отримав грант на реалізацію проєкту «Готові до блекауту».
Завдяки отриманим грантовим коштам, команда одразу розпочала процедури закупівлі необхідних товарів для Великодимерської громади.
В рамках проєкту «Готові до блекауту», для Великодимерської громади було придбано:
• 62 Універсальні портативні зарядні акумулятори на 20000 mAh
• 33 Світлодіодні магнітні світильники 2B1 для майстерень
• 41 Портативну газову плиту
• 164 Балони до портативних газових плит
Завдяки придбаним за грантові кошти товарам, було розв’язано проблему доступу до світла та можливості приготування їжі для пільгових категорій населення деокупованих населених пунктів Великодимерської ОТГ Броварського району Київської області (Шевченкове, Богданівка, Залісся) та села Скибин.
В Україні проєкт «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (DEC) (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія).
Реалізація проєкту, метою якого є підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах, здійснюється Громадською організацією «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» за технічної підтримки Christian Aid та при координації МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ