Новини

Звіт про виконання проєкту USAID “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” за період 03.10.2022 – 31.12.2022

Успіхом вже є той факт, що під час активних бойових дій на території України ЧСЧ мають доступ до профілактики ВІЛ, та у випадку виявлення – забезпечення супроводом та необхідним лікуванням. Не дивлячись на факт, що відбулись затримки з поставками необхідних ТМЦ для тестування, було виявлено 23 випадки позитивних
результатів тестом на ВІЛ, і майже по всім випадкам було надано необхідний супровід до ЗОЗ, та початок необхідного лікування.

Також одним з успіхів є досягнення у розповсюджені оральних тестів на ВІЛ серед ЧСЧ. Не дивлячись на те, що річна поставка оральних тестів відбулась наприкінці листопада, а до цього було надано лише 50 тестів, загальна кількість осіб, яка отримали оральні тести для самостійного тестування становить 238 осіб, що повністю відповідає цілям і завданням поставленим на І період реалізації проєкту.
Мали місце 3 способи поширення інформації про можливість отримання оральних тестів поштою протягом звітного періоду:
1) серед друзів, знайомих та в подальшому знайомих знайомих консультантів проєкту;
2) соціальних мережах проєкту такі, як Instagram;
3) пости соціальних працівників проєкту на сайтах та додатках для знайомства чоловіків з чоловіками.
Для запиту на отримання такого тесту на початку проєкту був розроблений спеціальний сайт (freehivtest.site). Така платформа дає можливість більш якісно та чітко відслідковувати запити на отримання оральних тестів.

Перед відправкою тесту, відповідальний соціальний працівник зв’язується з клієнтом для уточнення інформації, підтвердження бажання отримати тест та внесення необхідної інформації в DATACHECK. Після чого працівник надсилає тест доступними сервісами Нової Пошти. Через тиждень після отримання тесту (соціальний працівник відслідковує отримання тестів клієнтами), працівник виходить на контакт з
клієнтом задля уточнення результатів зручним способом (телефон або месенджер). Окрім Національної розсилки оральних тестів, успішним є виконання індикатора зі скринінгів на відповідність прийому ДКП, та подальший супровід для видачі ДКП, протягом І періоду було проведено 19 скринінгів та зроблено 13 видач ДКП у 3 регіонах (Київський регіон, Дніпропетровський регіон, Західний регіон).
Протягом звітного періоду була розроблена, затверджена та доведена до відома всім консультантам організації “Політика щодо захисту дітей”, що є одним з ключових досягнень за напрямом розбудови організаційної спроможності.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ