Новини

Не визначальний = Не передавальний (Н = Н)

Це інформаційно-просвітницька кампанія, яка організована Life4me+ HIV AIDS App і спрямована на поширення інформації про те, що ВІЛ-позитивна людина з невизначеним вірусним навантаженням в крові не може стати джерелом зараження, від нього неможлива передача інфекції іншій людині. Продовження англомовної кампанії “Undetectable is untransmittable” (“Undetectable HIV viral load means HIV is untransmittable”, U = U).

Безліч досліджень показали, що в дискордантних парах, де ВІЛ-позитивний партнер приймав АРВ-терапію та підтримував невизначальне вірусне навантаження, не було зафіксовано жодного випадку передачі ВІЛ-інфекції статевим шляхом. Але в регіоні Східної Європи і Центральної Азії про це поки мало хто знає, крім фахівців.

Україномовна та російськомовна кампанія «Н=Н» ( «не визначальний дорівнює не передавальний») має на меті донести цю інформацію до якомога більшої кількості людей.
https://life4me.plus/campaigns/nravnon/ru/

«Якщо ви охайно приймаєте ліки і тримайте своє вірусне навантаження нижче обумовленого рівня, ви не будете небезпечні для свого партнера. Зараз у нас є наукові дані, які підтверджують, що людина може бути “заражена”, але не “заразна».
Антоніо Фаучі, директор Національного інституту охорони здоров’я, США.
«Люди, які приймають АРВ-терапію та у яких вірус пригнічений до не визначального рівня, не може передати інфекцію іншим».
UNAIDS Science Report, Випуск №6 (липень 2017р)

Кампанія «Н = Н» проходить з 16 жовтня по 01 грудня в країнах Східної Європи та Центральної Азії. Слогани кампанії: «не визначальний – значить не передавальний», «Наука, а не стигма», «Факти замість страху».

За матеріалами Life4me+: https://life4me.plus/campaigns/nravnon/ru/ та Prevention Access Campaign: https://www.preventionaccess.org/undetectable

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар