Новини

“Параюридичний Хаб” зробив ребрендинг та звітував про останні досягнення проєкту

З 2 січня 2023 по 31 грудня 2023, вже 3 рік поспіль, продовжує функціонувати проєкт Національного Параюридичного Хабу. За останній рік було створено багато ініціатив та проєктів, про які команда детально розповіла в презентації річного звіту, який можна переглянути на офіційному YouTube каналі.

“Ми дуже раді допомагати всім тим, хто вже давно з нами й хто тільки доєднався й ще знайомиться. Ми стоїмо на захисті прав й це є головною метою проєкту. Окрім цього, команда “Параюридичного Хабу” займається моніторингом правопорушень та навчально-просвітницькою діяльністю представників та представниць спільнот як на національному рівні, так і в регіонах.” – керівник проєкту Б.Хмілевський.

Розглянемо цифрові показники від «Параюридичного Хабу» за 2022 рік:

● За результатами моніторингу порушення прав людей з ключових спільнот було зафіксовано 8564 звернень щодо порушення прав, з них 3625 звернень потребували допомоги при вирішенні даного порушення. Над ними працювали параюристи та менеджери проєкту.

● Психологиня проєкту провела понад 200 індивідуальних консультацій, а також 4 великі групи підтримки для ключових спільнот.

● Було створено онлайн-курс «Знаю/Захищаю», а це 10 унікальних епізодів про основи надання параюридичної допомоги під час воєнного стану та у мирний час.

● Розроблено та випущено в онлайн форматі “Довідник параюридичної допомоги”.

● Була надана грошова допомога представникам ЛГБТК+ спільноти та видано 103 сертифікати в сільпо на суму 1000 грн.

Команда проєкту 2023 рік розпочала зі змін, а саме з ребрендингу, який можна побачити на всіх офіційних сторінках проєкту в соцмережах.

“Світ змінюється дуже швидко й все не стоїть на місці. Ми дуже раді допомагати всім тим, хто вже давно з нами й хто тільки доєднався й ще знайомиться. Ми вирішили цей рік розпочати зі змін, бо ми зростаємо й вже давно відчули, що вийшли за певні кордони власного розвитку. Наша команда оновилась й ми змінили наш комунікаційний стиль та допрацювали наш логотип й стилістику соцмереж. Сподіваємось все це допоможе інформувати вас та спонукати боротись за наші з вами права й надалі.” – консультант з піару та комунікацій Я. Білодо.


Які послуги надає “Параюридичний Хаб” у 2023 році:

1) Параюридична допомога
Ми надаємо первинну юридичну допомогу у випадку порушень прав, яка надається спеціально навченими параюристами та параюристками. Вона включає в себе наданням оперативної фахової правової оцінки факту порушення прав, консультуванням з приводу наявних рішень для відновлення порушених прав та з приводу подальших дій, які можливі для їх відновлення.

2) Супровід юриста
Якщо твої права було порушено, ти можеш звертатись до нас. У нашій команді є професійні юристи, які зможе проконсультувати, якщо твої права було порушено: на вулиці, в родині, на роботі, у медичному закладі, в університеті або інших місцях. Ми завжди поруч й готові прийти на допомогу.

3) Консультації з гуманітарного права для осіб з окупованих та деокупованих територій України.
На що націлене МГП? На гуманізацію ведення військових дій та полегшення страждань жертв війни. Також воно покликане на обмеження наслідків конфліктів, виходячи з міркувань гуманності.

4) Послуги психолога
Кожна людина з ЛГБТК+ спільноти, а також зі спільнот, уразливих до ВІЛ, можуть отримати безоплатну психологічну допомогу від «Параюридичного Хабу». Якщо ти потребуєш психологічної підтримки та допомоги під час війни, ти маєш можливість записатися до наших психологів: https://linktr.ee/paralegals.ua

5) Навчання параюристів
Уся допомога параюридичною мережею надається безкоштовно та конфіденційно за принципом “рівний-рівному”. Отримати допомогу можна як напряму, так і онлайн. Наша команда понад 3 роки займається розбудовою національних параюридичних мереж допомоги, що працюють по всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.

Більше детальної інформації про параюридичні мережі можна знайти на наших сторінках у Facebook, Instagram, TikTok:
https://www.facebook.com/paralegals.ua/
https://www.instagram.com/paralegals.ua/
https://www.tiktok.com/@paralegals.ua

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ