Новини

Про «Янголи Ірпеня» та ситуацію у громаді

Про «Янголи Ірпеня» та ситуацію у громаді
Громадська організація «Янголи Ірпеня» працює на території Ірпінської громади Київської області, в якій велися активні бойові дії під час атак на Київ.
Зима була важкою. Ірпінська громада постійно боролася із серйозними викликами через періодичні обстріли енергетичної інфраструктури. Жителі та гості громади подекуди перебували по 60 і більше годин без світла, опалення, інколи води.

Потреби мешканців та мешканок громади
“Нашою метою було допомогти більше ніж 500 особам на місяць подолати енергетичний колапс. Це постраждале населення, ВПО, місцеві жителі та транзитні громадяни. Окрім того, ми мали на меті забезпечити безперебійну роботу простору «Творчі Янголи», який об’єднує постраждале населення, ВПО, місцевих жителів та транзитних громадян у прагненні адаптації, творчого розвитку, отримання арттерапія, консультацій психологів та інших спеціалістів у різних сферах. Саме тому, ми вирішили створити пункт незламності «Тепло Янголів»”, – ділиться із нами команда громадської організації.

Початок роботи
Громадська організація «Янголи Ірпеня» взяла участь у конкурсі на отримання малих грантів від громадської організації «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ», що проводився в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення».

Після ретельного відбору, громадська організація «Янголи Ірпеня» стала однією з переможців, завдяки чому отримала грант на реалізацію проєкту «Тепло Янголів».
Після проведення дослідження та отримання грантових коштів, команда Янголів Ірпеня одразу розпочала роботу. Завдяки фінансуванню організація разом із благодійником розпочали забезпечення функціонування стаціонарного пункту незламності, який працював у разі вимкнення електроенергії більше ніж на 24 години, а також, стабілізувати роботу проєкту простору «Творчі янголи», який реалізується завдяки фінансуванню ГО «КримSOS» та УВКБ ООН. Всі ці дії допомогли реалізувати цю активність.

Що було зроблено задля функціонування пункту незламності «Тепло Янголів»
Завдяки отриманому фінансуванню, команда ГО «Янголи Ірпеня» отримала можливість придбати наступні товари для облаштування пункту незламності:
• Генератор з комплектом кабелів
• П’ять мережевих подовжувачів довжиною 5 метрів кожний
• Запаси паливно-мастильних матеріалів розрахованих до кінця роботи проєкту
• Акумуляторну лампу та аварійний світильник
• Дві аптечки для надання домедичної допомоги
• Засіб пожежогасіння
• Мікрохвильову піч для розігріву напоїв та їжі
• Питну воду, харчові продукти довгого зберігання
• Кулер для питної води
• Засоби санітарної обробки приміщень пункту обігріву, один комплект
• А також, виготовили інформаційні матеріали (інструкції, вказівники, банер тощо)

“Завдяки придбаним товарам, було забезпечено безперебійну роботу простору «Творчі янголи», який й зараз продовжує об’єднувати мешканців та мешканок громади, у прагненні адаптації, творчого розвитку, отримання арттерапія, консультацій психологів та інших спеціалістів у різних сферах. На сьогодні в громаду продовжують прибувати громадяни разом з дітьми, які обирають Ірпінь містом тимчасового перебування, а наша громадська організація, спільними зусиллями продовжує підтримувати Ірпінську громаду, та проявляти свою турботу жителям та жителькам громади”, – доповнює команда Янголів Ірпеня.

В Україні проєкт «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (DEC) (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія).

Реалізація проєкту, метою якого є підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах, здійснюється громадською організацією «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» за технічної підтримки Christian Aid та при координації МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ