Новини

ЯК КОМАНДА БО «ФУНДАЦІЯ ДОБРИХ СПРАВ» ДОПОМОГЛА МОДУЛЬНОМУ МІСТЕЧКУ В МІСТІ ІРПІНЬ

В модульному містечку, яке розташоване в місті Ірпінь, проживає понад 500 осіб.
Мешканцями модульного містечка є люди, чиє житло було повністю зруйноване під час війни. Кількість мешканців постійно збільшується. Благодійна організація «Фундація Добрих Справ», співпрацюючи з місцевою владою виявила проблему у недостатній кількості пральних машин в модульному містечку. За словами команди фундації добрих справ, коли заселяли перших людей, то їх було близько 100 осіб. З часом довозили нові модулі та селили нових людей. Модульному містечку не вистачало пральних машин для обслуговування такої кількості людей.

Після виявлення проблеми, команда Благодійної організації «Фундація Добрих Справ» взяла участь у конкурсі на отримання малих грантів від громадської організації «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ», що проводився в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення».
Після ретельного відбору, БО «Фундація Добрих Справ» стала однією з переможців конкурсу, завдяки чому отримала грант на облаштування пральної кімнати для модульного містечка.
«Після комунікації із ГО «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» та отримання від них фінансування, ми одразу розпочали роботу. Нашою метою було забезпечити модульне містечко додатковими пральними та сушильними машинами, яких так не вистачало на таку велику кількість мешканців. Завдяки отриманому фінансуванню, ми придбали для модульного містечка п’ять пральних машин та 2 сушильні машини. Завдяки цьому, 568 людей, які втратили своє житло через повномасштабне вторгнення армії російської федерації на території України, і які є внутрішньо переміщеними особами, мають змогу прати та сушити свої речі у комфортних умовах», ― розповідає про початок роботи команда благодійної організації.

Відгуки мешканців та мешканок модульного містечка
Тетяна, 65 років, одинока пенсіонерка. До початку повномасштабного вторгнення мешкала у власній квартирі в місті Ірпінь. У квартиру Тетяни було пряме влучання ворожого снаряду, в результаті чого, вона повністю згоріла. Грошей на відновлення квартири в одинокої пенсіонерки немає, тому було прийнято рішення заколотити вікна, і переїхати до модульного містечка. Тетяна й досі не може до кінця прийняти факт, що її власного житла більше немає. Тетяна вірить, що рано чи пізно, держава відновить її житло.

«Цього разу організація привезла до модульного містечка, де ми всі проживаємо пральні та сушильні машинки. Тепер в нас буде менша черга на прання. Мені тепер зручніше сушити білизну, адже місця і так немає. А у дощову та похмуру погоду це взагалі проблема була, а зараз маємо сушильні машини, завдяки яким зможу одразу сушити випране», ― ділиться із нами Тетяна.
Валерій, 57 років. До початку повномасштабного вторгнення мешкав у місті Маріуполь, де в нього була власна приватна стоматологічна клініка. Через початок активних бойових дій в Маріуполі, ним та дружиною було прийнято рішення покинути місто. Валерій не був вдома з кінця лютого. Місто Маріуполь майже повністю зруйновано. Наразі, Валерій разом із дружиною мешкають у модульному містечку в місті Ірпінь.

«Я намагаюсь знайти підробіток та допомагаю синові. Фундація добрих справ періодично допомагає нам із продуктами харчування, постільною білизною та побутовою технікою. Нещодавнє появлення пральних та сушильних машинок зменшило витрати та полегшило наш побут», ― ділиться із нами Валерій.

В Україні проєкт «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (DEC) (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія).
Реалізація проєкту, метою якого є підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах, здійснюється громадською організацією «АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ» за технічної підтримки Christian Aid та при координації МБФ «Альянс Громадського Здоров’я».

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ