Новини

20 квітня в приміщенні Вінницького обласного центру СНІДу відбувся круглий стіл

20 квітня в приміщенні Вінницького обласного центру СНІДу відбувся круглий стіл, який був присвячений взаємодії неурядового сектору та державних структур щодо виділення коштів на програми зменшення шкоди для представників уразливих груп, в рамках реалізації обласної програми протидії епідемії ВІЛ/СНІДу.

В заході взяли участь головні лікарі та спеціалісти профільних медичних закладів області, активісти уразливих до ВІЛ спільнот та представники неурядових організацій.

Більшість часу було присвячено обговоренню щодо налагодження механізму, за яким будуть співпрацювати СНІД-центр, Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія», громадські організації та інші структури, що також задіяні у процесі боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу у Вінницькій області.

Регіональний координатор ГО «Гей-альянс» у Вінницькій області Тетяна Нікелсен наголосила про важливість забезпечення виділення коштів на програми зменшення шкоди для уразливих груп вже в цьому році як це і передбачено програмою.

Після тривалої дискусії, присутні вирішили:
– Доручити Тетяні Нікелсен провести робочу зустріч з представниками ДОЗ щодо строків виділення коштів на програми зменшення шкоди;
– надати Нікелсен статистичні дані, щодо існуючої черги у Вінницькій області на програму замісної підтримувальної терапії для обґрунтування необхідності якнайшвидшого виділення коштів на закупівлю препаратів ЗПТ.

13177345_1157367200963188_8876431374078674184_n

Для довідки:
Робота з укріплення потенціалу та спроможності уразливих спільнот впроваджується громадською організацією “Гей-альянс” за напрямком “Соціальна мобілізація, посилення зв’язків, взаємодія та координація” серед уразливих груп СІН/ЗПТ, секс-працівників, ЧСЧ, колишніх ув’язнених в п’яти областях України (Одеська, Херсонська, Вінницька, Черкаська, Кіровоградська), за фінансової підтримки ВБО “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” та МБФ ” Альянс Громадського здоров’я”.

Про автора

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ

Залишити коментар